Appelmuffins met kaneel

Voor 12 stuks

Benodigdheden

  • muffin bakblik
  • 12 muffinvormpjes

Ingrediënten

  • 375 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 130 g lichtbruine suiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 165 g boter
  • 3 appels

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Zeef de bloem in een kom en meng er met een lepel de bakpoeder, suiker en kaneel doorheen. Maak in het midden een kuiltje.
  • Doe de eieren met de melk in een kom en klop ze los. Giet daarna in het kuiltje. Daarna goed mengen.
  • Smelt de boter in een pannetje. Voeg de boter toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
  • Schil de appels, snij ze in kleine stukjes en roer ze door het beslag heen.
  • Doe de muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes voor driekwart met het beslag.
  • Zet de muffins 20 tot 25 minuten in de oven. Haal ze uit het bakblik en laat verder afkoelen op een rooster.