Bramen-kaastaart

Ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels water
  • 100 gram goudse kaas jong belegen
  • 2 eetlepels peterselie
  • 200 gram bramen
  • 2 eieren
  • 10 dl melk
  • Zout
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem en het zout en doe de ingrediënten in een kom
  • Snijd de boter er door en wrijf het mengsel tussen de vingers tot een kruimig geheel
  • Voeg dan het water toe’en kneed alles tot een soepel deeg
  • Rol het deeg met een deegrol op een met bloem bestoven werkplank tot een dunne lap
  • Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van een springvorm
  • Rasp de kaas en strooi die in de taartbodem
  • Hak de peterselie fijn, vermeng die met de bramen en doe ook dit mengsel in de taartbodem
  • Klop de eieren met de melk en wat zout, peper en nootmuskaat los
  • Schenk het mengsel in een taartboden
  • Bak de taart in ca. 30 minuten gaar in een op 200º C voorverwarmde oven