Kersen kwarktaart

Ingrediënten

  • 130 g Bastogne koeken
  • 95 g biscuits
  • 100 gram roomboter
  • 500 g ontpitte kersen
  • 50 ml cranberrysap
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 g volle kwark
  • 250 ml slagroom
  • 160 g poedersuiker

Bereidingswijze

  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine (hoogste stand).
  • Laat de boter smelten in een pan en giet deze bij de koekkruimels. Goed mengen.
  • Stort het koekmengsel in een met bakpapier bekleedde springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
  • Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in een schaal koud water.
  • Pureer in een keukenmachine de kersen.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Verwarm het cranberrysap in een pannetje.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine is opgelost.
  • Roer met een spatel de poedersuiker, de slagroom, het cranberrysap en de gepureerde kersen door de kwark.
  • Haal de springvorm uit de koelkast verdeel de kersenkwark over de bodem.
  • Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.