Pruimentaart

Ingrediënten

  • 500 g pruimen
  • 150 g blauwe bessen
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 80 g suiker
  • 80 g boter
  • scheutje melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2-3 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  • Meng de suiker, de boter, het zelfrijzend bakmeel, het ei en een scheutje melk goed door elkaar tot een zandtaartdeeg.
  • Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een grote ronde plak. Bekleed een ingevette spring- of vlaaivorm met het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was, halveer en ontpit de pruimen, doe ze in een schaal en meng de gewassen blauwe bessen, vanillesuiker en de geschaafde amandelen er doorheen. Verdeel het fruit daarna over de taartbodem.
  • Zet de taart in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer een half uur gaar.