Bladerdeeg fruittaart

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bloem
  • 4 eetlepels suiker
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 250 gram mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram frambozen
  • 150 gram bramen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram kruisbessen
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

  • Bestuif het aanrecht met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stapel alle plakjes op elkaar zonder het velletje plastic en rol uit tot een grote mooie vierkante lap.
  • Snijd ze netjes bij.
  • Druk met de achterkant van een mes een vierkante vorm, ongeveer 1,5 cm van de rand in het bladerdeeg. Druk niet helemaal door het deeg heen.
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar het bladerdeeg op.
  • Prik met een saté prikker of een vork gaatjes in het deeg.
  • Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
  • Bestrooi het geheel met suiker.
  • Bak de bodem 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Voeg het binnenste van het vanillestokje samen met de vanillesuiker door de mascarpone.
  • Smeer het mengsel over de bodem, houd de rand vrij.
  • Verdeel het fruit erover en betrooi met poedersuiker naar smaak.