Bosvruchtentaart

Ingrediënten

  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 8 gram vanillesuiker
  • 125 gram boter (gesmolten)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram blauwe bessen
  • 150 gram bramen
  • 150 gram frambozen
  • 150 gram aardbeien
  • Poedersuiker
  • Staafmixer
  • Bakvorm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was het fruit.
  • Splits de eieren.
  • Doe het eiwit in een kom en klop het met een mixer.
  • Als de eiwitten bijna stijf zijn voeg je de suiker geleidelijk toe.
  • Mix nu ook de vanillesuiker toe.
  • Mix één voor één de dooiers er door heen
  • Voeg de gesmolten boter toe en mix kort.
  • Doe de bloem en bakpoeder bij elkaar.
  • Doe het bloemmengsel bij het beslag.
  • Schep het beslag goed door.
  • Leg bakpapier op de bakvorm en vet hem in.
  • Giet nu het beslag in de vorm.
  • Schep een halve eetlepel bloem door het fruit.
  • Verdeel het fruit op het beslag. Het zakt vanzelf door het beslag.
  • Doe de taart voor 50 tot 60 minuten in de oven.
  • Als de taart is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker.