Lycium barbarum Gojibes

Lycium barbarum Gojibes

Gojibes

De Gojibes is een oranje bes met een sappige, zoete smaak. Gojibessen zijn een rijke bron van vitamines, mineralen, anti-oxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen. De Gojibes biedt talloze gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest. Gojibesplanten groeien in zon/half-schaduw, maar in de volle zon worden de beste resultaten verkregen. Met het diepe wortelgestel kan hij zeer goed tegen droogte. De Gojibes is winterhard. Snoei de plant terug tot op het houten gedeelte van de struik. Gojibesplanten groeien in bijna elk type grond, maar de beste bloei en fruitkwaliteit verkrijg je in een goed gedraineerde humusrijke bodem. Bessen kunnen gebruikt worden in o.a. jam en smoothies.

Bewaren

Gojibessen bewaar je het beste in de koelkast, uitgespreid op een bord.

Schoonmaken

De gojibessen kan je na het wassen gewoon opeten. Was ze pas vlak voor serveren. Verwijder de steeltjes pas na het wassen.

Consumptie

Gojibessen kan je zo uit het vuistje eten. Ook zijn ze gedroogd erg lekker. Van gojibessen maak je ook lekkere sap en thee.

Voedingswaarde

Gojibessen bevatten veel vitamine A en C en mineralen. Gojibessen bevatten bècaroteen, hierdoor zijn ze goed voor de gezondheid van je ogen. Ook kunnen gojibessen de vruchtbaarheid ondersteunen.