Trends

barbeque trends

Vlees wat goed bereid is kan best lekker zijn maar teveel hiervan is helemaal niet gezond en zeg nou eerlijk, als het zomer is heb je toch veel meer behoefte aan lekkere verse en frisse producten zoals verse groenten en sappige exotische vruchten? Leg het accent hierop in plaats van op vlees!

Vooraf

Zet de barbecue minimaal 30 minuten van tevoren aan, zodat hij goed heet is en leg je vlees of vis gelijk vanuit de koelkast op de barbecue.

Grillen en poffen van verse groenten en fruit
Vaak zie je bij een barbecue vleesspiesjes met wat groentenstukjes er tussen. Waarom niet alleen spiesjes van groenten? Gegrilde groenten zijn lekker en gezond!
In de kolen van de barbecue kun je groenten poffen. Doe de groenten met wat zout en peper in een stukje aluminiumfolie en leg ze op de gloeiende kolen. Wel af en toe even omdraaien, anders verbranden ze! Voorbeelden: paprika, wortelen, courgette en aubergine. Geef kleur aan wat je eet!
Bijna alle voedingsmiddelen kun je (in aluminiumfolie) gaar laten worden. Je kunt bijvoorbeeld pakketjes maken met diverse soorten groenten, vis met wat kruiden of lekker fris, met ananas erbij. Gezond en een heerlijk fris in de zomer.

Frisse spiesjes van exotisch fruit
Leg bij het eten wat je kunt verwarmen frisse spiesjes van diverse soorten exotisch vers fruit.
Fruit is heerlijk fris bij de barbecue en fruitspiesjes zien er leuk uit!

Champagne en zo!
Heb je wat te vieren? Veel alcohol is niet gezond, maar af en toe een glaasje op een feestje daar moet je niet moeilijk over doen. Gun jezelf dan wel een goed glas wijn of champagne, zou ik zeggen. Als je champagne neemt, kun je daar een heerlijke cocktail van maken. Doe wat diepgevroren bosvruchten zoals frambozen, bosbessen en bramen in de glazen voordat je de champagne erbij schenkt. De vruchten zijn de ijsblokjes, bovendien geven ze een heerlijke smaak en het ziet er uit als een groot feest! Leuk als voorafje!