Mango-cheese cake

Ingrediënten

  • 200 gram verkruimelde koekjes
  • 120 gram gesmolten boter
  • 700 gram magere kwark
  • 8 bladen gelatine
  • 5 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 280 ml opklopslagroom
  • 300 ml mangosap

Bereidingswijze

  • Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.
  • Bedek een bakvorm met bakpapier.
  • Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk goed aan.
  • Zet de bakvorm weg in de koelkast.
  • Week 6 bladen gelatine in koud water.
  • Neem de kwark, de suiker en de vanillesuiker.
  • Doe 100 ml mangosap in de pan en verwarm deze.
  • Knijp de gelatine goed uit en voeg deze bij de verwarmde mangosap. Laat de gelatine oplossen door goed te roeren.
  • Voeg meer van het sap toe tot er een bodempje sap over is en roer het kwarkmengsel.
  • Zet het koel weg.
  • Klop 200 ml slagroom stijf en roer hem door het kwarkmengsel.
  • Verdeel het mengsel nu in zijn geheel over de bodem en strijk het glad.
  • Zet het voor 4 uur in de koelkast.
  • Week 2 bladen gelatine in koud water.
  • Verwarm het overgebleven beetje mangosap en los de gelatine hier in op.
  • Laat het mengsel even afkoelen.
  • Giet het mengsel over de taart en zet weer koel weg.
  • Klop derest van de slagroom stijf en spuit het op de taart.